Från och med den 1 juni 2021 är tävlingsförbudet p.g.a. pandemin upphävt av Svenska Golfförbundet.

Detta innebär att avvikelser vid spel med anledning av pandemin är borta.

Från den 1 juni 2021 gäller följande:
  • Samtliga tävlingar ska spelas enligt ordinarie Regler för golfspel.
  • För att en rond ska vara handicapgrundande, oavsett om det är en tävlings— eller sällskapsrond, måste den spelas enligt ordinarie Regler för golfspel.
  • De coronarelaterade undantagen till golfreglerna försvinner därmed från 1 juni.
  • Det innebär att krattor ska tillbaka, ingen lägesförbättring i bunkrar, hålet får inte längre göras grundare, det är VALFRITT att ta ur flaggstången och resultathantering ska följa Regel 3.3b.

Här hos oss på Sörfjärdens Golfklubb öppnar vi upp tävlandet igen genom Veckotouren med start den 13 juni.

Tänk fortsatt på;
  • att fortsatt hålla sunt avstånd till varandra.
  • stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk.
  • undvik samåkning till och från klubben.

Det är viktigt att vi alla i Golfsverige hjälps åt gemensamt att kommunicera ovan, då många spelare nu vant sig vid de coronaundantag som infördes säsongen 2020.